Курс српског језика и културе у трајању од двије недјеље одржаће се у два термина: од 18.7.2010. до 31.7.2010. године, и од 1.8.2010. до 14.8.2010. Студенти могу, по жељи и потреби, продужити боравак у школи за максимално три седмице у првом термину, или максимално једну седмицу у другом термину. Цијена Љетне школе у том случају повећава се пропоционалну продужењу боравка и броју часова.

Студенти се уписују на један од програма или могу, у договору с координатором програма, модификовати постојећи распоред. Полазници имају могућност да, према властитим жељама, на постојећи распоред додају један, два, или три часа индивидуалне наставе, или наставе у групи у послијеподневном термину.
Сваки од студената пријављује се за један језички ниво.
Сви заинтересовани за наше програме а који живе или бораве у Бањој Луци и БиХ, такође, имају прилику да похађају неки од понуђених програма. Љетна школа српског језика отворена је свима, без обзира на узраст, занимање, поријекло, вјероисповијест, држављанство.


ДВОНЕДЈЕЉНИ ИНТЕНЗИВНИ ПРОГРАМ

9–10.30 лекторске вјежбе
10.30–11.00 пауза
11.00–12.30 лекторске вјежбе
12.30–13.00 пауза
13.00–14.00 лекторске вјежбе и консултације
14.00–18.00 ручак и слободно вријеме
18.00 и даље: пратећи садржаји (умјетнички садржаји на Љетној позорници тврђаве Кастел, дружење колега, радионице, читалиште-причалиште, послијеподне на селу), вечера
субота: цјелодневни излет.
недјеља: слободан дан

Наставна средства
За успјешну реализацију наставних садржаја у употреби су савремена наставна средства. Основни уџбеник, чији су аутори проф. др Божо Ћорић и мр Зорица Никитовић, Српски језик за странце, покрива два језичка нивоа. Остали нивои раде се по другим уџбеницима, скриптима са изабраним текстовима ијекавског изговора, избором из лектире итд. У едукацији се користе савремена наставно-информатичка средства (графоскоп, рачунар, бим пројектор, и др).

ПРИЈАВА  И  ДОЛАЗАК

Након што сте одлучили који програм желите да похађате и у којем периоду: 
1.      Испуните пријаву и пошаљите нам je електронском поштом. Обавезно истакните вашу контакт адресу како бисмо могли да Вам одговоримо и да Вам пошаљемо упутство о процедури плаћања.
2.      Након успостављеног договора о програму који ћете похађати и о свему другом што вас интересује потребно је да уплатите депозит (30% укупне цијене курса) и да нам пошаљете потврду о уплати, на адресу или телефаксом.
3.      Депозит представља резервацију вашег  мјеста у групи, али и гаранцију  реализације наставног програма и свих садржаја. Да бисте добили визу (ако вам је потребна), послаћемо вам правовремено писмени позив за ваше учешће у Љетњој школи српског језика и српске културе у Бањој Луци.
   4. Након што примите наш писмени позив, важно је да нас обавијестите о начину вашег доласка како бисмо вас могли сачекати и организовати превоз с аеродрома.

Уколико сте одлучили да похађате нашу школу, неопходно је да најкасније до  15. јула Филолошки факултет добије вашу пријаву заједно с уплатницом о депозиту, како бисмо могли довршити све потребне припреме за ваш долазак.